Till er kännedom

Jag har inte för avsikt att skrämmas på något vis, men sanningen är den att jag i onsdags var med om en tämligen otäck trafikolycka. Jag blev påkörd i 30 km/h när jag vid tolvtiden klev av bussen vid högskolan i Gävle för att gå på en föreläsning. Jag vet att jag känner hur jag slår huvudet i något hårt, hör bromsljud från bildäck, inser allvaret och hör mig själv skrika. Jag landar på marken och kan tack och lov omedelbart resa mig upp och springa bort från vägen. Flera vittnen ser hur jag flyger upp på motorhuven, slår sönder vindrutan och gör en rejäl luftfärd, och tacksam är jag över att den stackars bilförare som körde på mig stannar kvar.
      Jag är väldigt tacksam över hur hjälpsamma alla var mot mig när detta hände, och hur vänliga alla varit mot mig på Gävle sjukhus; ambulanssjukvårdarna, hela teamet på akuten och den supergulliga personalen på vårdavdelningen jag hamnade på. =) Är också lika tacksam över alla ögonvittnen som kom till min undsättning på olycksplatsen. Var faktiskt aldrig riktigt livrädd som man nog lätt skulle kunna tro, och jag är så oändligt glad över att jag överlevde detta utan allvarligare skador!
         Hela detta trauma undkommer jag nämligen med endast hjärnskakning som följd och får lämna sjukhuset på torsdag eftermiddag. Just för att jag blivit rådd till att ta det lugnt och inte anstränga mitt mörbultade huvud för mycket tror jag att jag inte kommer att kunna blogga på ett tag – i alla fall inte på samma sätt som jag brukar. Jag måste känna efter hur mycket jag orkar nu ett tag framöver. Men jag ville bara berätta hur det ligger till.
Passar därför också på att önska er alla som läser min blogg God Jul och Gott nytt år.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Beatrice Madeleine
  Dec 19, 2010 @ 13:46:51

  Usch, vad hemskt! Vintern kan vara skrämmande på detta sätt, när det är halt osv. Skönt att du repade dig fort och att det inte var allvarligare än det blev! Ta väl hand om dig i vintern, god jul och gott nytt år 🙂

  Svara

  • annissa89
   Dec 19, 2010 @ 14:52:03

   Hej och tack! =)
   Nu tror jag inte att jag blev påkörd direkt för att det var halt, utan p.g.a föraren i bilen inte såg mig, men i alla fall. Det kan ha varit bra att det var vinter också, hade nämligen fem klädlager på mig (det var – 20 den dagen när jag lämnade hemmet) som troligen dämpade kraschen och fallet. Tar hand om mig, men det är ganska trist att inte kunna göra så mycket. Är särskilt känslig för plötsliga höga ljud – typ köksskrammel, och får inte gå ut bland folk på ett tag. Annars mår jag rätt bra.

   Svara

 2. Corissia
  Dec 19, 2010 @ 21:18:33

  I am glad you are mostly alright and hope you feel better soon.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: