Julgodistips: Pepparkakschokladbräck

Föregående helg när jag tillagade en dessert till mina föräldrar kom jag på att pepparkakor och mörk choklad var en oväntat lyckad kombination, så det får bli ingredienserna i mitt lilla julgodistips – pepparkaks-
chokladbräck. Det är inte svårt, och är precis som den klassiska rischokladen man gjorde som barn förutom att det puffade riset är utbytt mot pepparkakor brutna i småbitar. 
     Vad som behövs är ungefär 200-250 gram blockchoklad (eller chokladknappar som jag använde här) som du smälter i mikron eller över vattenbad i en stor skål eller bunke och ett tiotal stora pepparkakshjärtan som du bryter ner i småbitar och blandar i den smälta chokladen. Var noga när du blandar så att chokladen täcker bitarna, som på bilden ovan. 
    Lägg sedan ett bakplåtspapper på en plåt eller tillräckligt stor bricka och klicka ut lagom stora kakor av choklad – och pepparkaksblandningen på det. Sedan låt allt stelna i kylskåp för bästa resultat. Efter det är det enda som behöver göras att äta upp härligheten! =)

Jag planerar faktiskt att i fortsättningen lägga ut lite enkla recept på små godsaker här på bloggen när jag känner för det, för jag känner just nu en stark, stark lust att få nytt liv i den här halvdöda bloggen och göra den till något personligt med innehåll som är ”jag” men som inte direkt alltid handlar om klippdockor eller litteratur. Men, men, följande godis borde nog vara perfekt tilltugg till en bra spännande bok – och jag lovar att det har en ljuvligt knaprig men ändå halvmjuk konsistens! 
       För övrigt har jag ersatt det puffade riset i detta klassiska recept inte bara med pepparkakor när jag varit inspirerad, utan även havrefras, corn flakes och GI-flingor. Pepparkakorna gav dock mesta smaken, det ska erkännas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: