Bloggklippdockan Annissa med en chokladfärgad balklänning (inspirerad av mitt godissug)

chokladfargadklanningminiDet här är Annissa, min ”bloggklippdocka”, namngiven efter mitt användarnamn. Jag har ritat henne speciellt för bloggen, och hon kommer inte att ingå i något av mina klippdocksset, för hon ska höra hemma på min blogg.
   Hennes funktion är att bära upp kostymer som på olika sätt är ”fristående”, dvs som inte hör till något set. Det är nämligen så att jag ibland får idéer och uppslag samt inspiration till klippdockskostymer som inte går att få in i en helt sett, och det är därför jag har min ”bloggklippdocka” så att jag har någon att rita de här ensamma kostymerna åt. Idén till min bloggklippdocka har jag fått från Lianas paperdoll blog (som är helt fantastisk). Jag hade en liknande klippdocka för bloggen jag gav upp, men eftersom jag ville starta upp allt på nytt valde jag att rita en ny bloggklippdocka (och det gjorde jag idag och blev mycket nöjd). Den gamla hette också Annissa, men skillnaden är att denna upplaga av henne blev mycket vackrare.
    Hade jag inte fått inspiration till Annissas första kostym hade jag postat detta inlägg senare, men nu gjorde jag (lyckligtvis) det! Och jag hade inte några planer på att rita något mediokert till henne bara för att hon skulle ha något (det kommer jag nog inte att göra till henne). Därmed fick hon denna pralin till balklänning.
     Och pralin är ett mycket beskrivande ord för denna kreation (helt efter eget huvud) eftersom den är ett uttryck för min största last; nämligen den att jag är galen i choklad! Speciellt de finare sorterna som lyxiga praliner och mörk choklad, något jag försökt efterskapa i denna kreation. För de fina chokladpralinerna ser egentligen ut som små konstverk, i alla fall enligt min mening.
    Här har jag tänkt i fyra olika chokladsorter med varierande cacaohalt när jag valde färger; mörk choklad, mellanmörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad och ni kan säkerligen gissa vilken som är vilken. De små röda pärlorna i klänningen ska härleda till körsbär (som ofta ingår i chokladpraliner, även om de inte är min favoritsort) och designen på de gulvita banden är inspirerade av de tunna garneringssträngarna (eller vad det nu heter) som man brukar finna på praliner i antigen mörkare eller ljusare nyans än bottnen. Även riktningen på draperingarna härleder från mönster som förekommer på praliner.  Och slutligen valde jag en stilren modell bara för att visa att lagom är bäst (men svårt att nöja sig med när det gäller godis och man är oerhört sugen).
Och eftersom det är fredag, och fredagar är mina godisdagar i veckan (minst) behöver ni inte alls oroa er för att jag sitter här framför datorn och förgås av chokladsug!
Nejdå, jag har en skål med lyxchoklad och en kopp svart kaffe alldeles intill mig just i detta nu.
    Det finns nämligen numera ett lyxgodis på lösvikt i utvalda mataffärer, som jag verkligen fastnat för (men det är dyrt, så det blir inte så mycket varje gång och jag kommer nog inte att ha råd med det när jag flyttar hemmifrån med min krassa studentekonomi)!
godisskal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: